Проект: Как да си намерим работа

Как да намерим бързо нова работа?

 

 

Мениджърите и служителите по подбор на персонала ежедневно получават тонове имейли от търсещите работа. Всички те изглежда, че започват по един и същи начин: "Аз съм доказан професионалист . . ."

Някой ще твърди ли, че е "неопитен" или "провалил се" професионалист?

Когато търсите работа, независимо каква форма на комуникация използвате, имате само 30-60 секунди, наистина да грабнете вниманието на някого. Вие трябва да стигнете до същността: защо мениджърът по подбор на персонала трябва да ви наеме?

Мениджърите по подбор на персонала търсят хора, които правят нещата да се случват. Фокусирайте се върху вашите постижения и резултати.

Примерите включват:

• На длъжността, на която съм в момента в „Бай Генчо Industries” сформирах екип, който развива стратегии за нови продажби и в крайна сметка увеличих продажбите със 75 000.
• Приложих нов процес за работа в службата за оплаквания на клиенти, който подобри удовлетворението на клиентите с 30 процента.
• Привлякох клиент, когото моята компания ухажваше пет години.

За да победите вашите конкуренти, трябва да използвате ясен, кратък и завладяващ тон, който ви отличава и създава интерес. Това, което дава най-важното преимущество на тона ви, са вашите резултати.

Бъдете старомодни

Много хора смятат, че да подадат своето резюме е чудесен начин да си търсят следваща работа. Обаче, подаването на резюме рядко води до получаване на интервю, да не говорим за работа.

Ние препоръчваме търсещите работа да прекарват по-малко време, криейки се зад технологии като електронната поща и да направят три неща: телефонно обаждане, телефонно обаждане и телефонно обаждане.

Старомодното, лично обаждане е новият начин за успех в днешни дни.

Първо, вие трябва да откриете подходящата компания и да стигнете до подходящия човек. Фокусирайте вашето проучване върху определянето на компаниите, най-склонни да ви наемат. Търсете компании, които или искат някого с вашите познания, или наемат много хора.

След като вече имате списък на компаниите, запишете всички, които познавате във вашата мрежа и после им се обадете. Създаването на връзки в общи линии означава вдигане на телефона и използване на текущи връзки за създаване на нови контакти.

Питайте вашите познати дали познават някого от компаниите, които сте си набелязали, който може да желае да говори с вас или който може да ви свърже с най-подходящия човек, с когото да разговаряте. Не само ще имате нов човек, на когото да се обадите, вие също така ще имате името на вашия първи контакт, което да използвате като препращане, за да стане това следващо неочаквано обаждане малко по-лесно.

Бъдете постоянни

Чакате компанията да ви се обади?

Повечето хора дават телефонния си номер и смятат, че създаването на връзки представлява телефонно обаждане и след това чакане на отговор.

Майка ви може да ви е учила да не бъдете нахален, но така няма да получите работа. Постоянството е много важно.

Разбира се, да се обадите на мениджър по подбор на персонала, който никога не е чувал за вас, е трудно. Но за да създадете ефективна мрежа за търсене на работа, вие ще трябва да свикнете да бъдете отхвърлян.

Когато се свържете с мениджъра по подбор на персонала по телефона, представете се и бързо кажете как вашите постижения може да са подходящи за компанията. Тогава вижте дали той ще желае да ви насрочи интервю.

Не се отказвайте прекалено скоро. Мениджърът по подбор на персонала може да каже, че той не наема хора точно сега, но може да желае да ви даде името на някой, който наема.

Търсете полезни връзки:

• С кой друг ще е добре за мен да се запозная?
• Кои са някои други компании, които трябва да имам предвид?

Бъдете уверен

За да получите предложение за работа, вие трябва да убедите мениджърите по подбор на персонала, че те имат нужда от вас.

Отношението е много важно: фокусирайте се върху положителното. Ако не сте на работа или сте били уволнен, не повдигайте този въпрос.

Всичко, което казвате и начинът по който го казвате, трябва да изразява самочувствие.

Неудобството е във вашата собствена глава. Какви са вашите постижения? Направете списък на нещата, които сте правили и които ви отличават от другите и после се подгответе да говорите за тях.

Упражнявайте този тон, за предпочитане пред огледалото, за да ви стане близък и да повярвате в него.

Това ще ви позволи да се почувствате уверен и удобно в собствената си кожа. На хората, които са безработни или напредват с мъка в своята кариера, често им липсва самоуважение. Вие трябва да се чувствате уверен, че това, което предлагате, е важно.

Бъдете подготвен

Когато се продавате, от самото начало покажете, че сте добре подготвен, умен, сериозен човек.

Задавайте добре обмислени специфичните въпроси. (Полезно е да ги запишете предварително, така че да не ги забравите при напрежението) • Кое е най-голямо предизвикателство за вашата организация? • Ако можехте да откриете изпълнител-звезда, къде бихте го поставили в организацията? • От всички хора, които някога сте наемали, кой беше най-добър и защо?

Бъдете готови да интервюирате интервюиращия. Понякога всичко, което е необходимо, за да се привлече вниманието на мениджъра за подбор на персонала, е да зададете подходящия въпрос или още по-добре, подходящия въпрос, който никой друг не е задавал.

Статия: http://talant.bg

 

 

 


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.