Проект: Как да си намерим работа

Направете силно първо впечатление на интервюто за работа

Направете силно първо впечатление на интервюто за работаНяма друг случай, в който първите впечатления да са толкова важни, както е при интервюто за работа. Това, което интервюиращят ще си помисли за вас при първата ви среща, може (и обикновено точно така става) да повлияе решаващо за успеха или провала на кандидатурата ви.

Ето някои идеи, които ще ви помогнат в тези така важни моменти на разчуване на леда.

Напишете си домашното. Научете колкото е възможно повече за компанията, служителите и, работата, за която кандидатствате, и хората, които ще ви интервюират. Колкото повече знанете, когато пристъпите пред тях, толкова е по-голяма вероятността да ви поканят за нова среща.

Направете силно първо впечатление на интервюто за работаОбърнете специално внимание на външния си вид. Косите на мъжете трябва да са добре подстригани и сресани, а лицето им по правило трябва де е гладко изръснато. (Едно изключение: ако достатъчно добре сте проучили компанията и сте установили, че брадите и мустаците са приемливи и дори се насърчават от ръководството, няма нищо лошо да оставите някаква "растителност" по лицето си.) Жените трябва да спазват правилото "Колкото по-малко, толкова по-добре", когато подбират грима, прическата и стила на маникюра си. Освен ако интервюто не е за работа, изискваща ескстравагантност, лакът за нокти трябва да е в неутрални тонове.

Облечете се подходящо за длъжността, за която кандидатствате.  За работа в корпорация най-много подхожда делови костюм и добре лъснати черни или кафяви обувки с връзки или по-официални мокасини. Жените са по-свободни при избора си на цветовете, но също трябва да се придържат към по-консеравтивните кройки. Избягвайте санадалите с открити пръсти или пети. По-добре е да се насочите към затворени обувки с 5-6 сантиметров ток от естествена кожа или велур в ненатрапчив цвят.

Интервю за работаПестете ароматите. Ако се съмнявате, спомнете си, че колкото по-малко, толкова по-добре. Не забравяйте, че трябва да си сложите парфюм или одеколон само когато се обличате. Не се пръскайте по време на почивките или непосредствено преди да влезете на интервю.

Постарайте се прическата и хигиената ви да са безупречни. Особено внимавайте за лош дъх. Ако обичате кафе, но знаете, че хората, с които ще говорите, ще са по близо от една ръка разстояние, не забравяйте да вземете ментов бонбон, преди да влезете при тях.


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.