Проект: Как да си намерим работа

Какво се крие зад „човешките качества”?

Какво се крие зад „човешките качества”? Какво се крие зад „човешките качества”?

Власт е умението да се изпълняват задачи. Отнася се до това да си извоювате влияние и да сте в позиция да вземате решения. Без власт вашите идеи нямат голяма тежест, а възможностите ви да изпълните поставената задача са сериозно ограничени.

Етичност: вече трябва да сме експерти по дипломатичност, любезност, честност и професионализъм. 

Работна политика: осигуряването на видимост на вашите резултати и контактите с други хора са по-важни умения от когато и да било. Само знанието и професионализмът не са достатъчни, за да станете най-добрият във вашата област.

Убедителност: трябва да притежаваме отлични комуникативни умения, включително да слушаме и да демонстрирате емпатия, тъй като нашата професионална „екосистема” се разраства по сложност.

лидерствоЛидерство: за да осигурявате стойност, трябва да гледате общата картина, да показвате реална отговорност, да притежавате истински качества на лидер (а не само на мениджър) и способност да мотивирате.

Образователни интереси: тъй като промяната се осъществява изключително бързо, никога не трябва да губите тази непрекъсната жажда за знание и развитие на уменията. Трябва да продължите да се развивате и да напредвате.

работа в екипРабота в екип: В съвременните структури на бизнеса, това е задължително качество за успешно интегриране в корпоративната среда и постигане на поставените цели.

Поставяне на цели: Целеполагането е важно за всеки от нас. Ако умеем правилно да си поставяме цели и да си поставяме правилни цели, процесът на постигането им ще бъде по-лек и успехът в повечето случаи гарантиран.

 

Ако не искате да пропуснете статии от блога, регистрирайте се ТУК за получаването им по е-мейл

 

 


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.