Проект: Как да си намерим работа

Първа крачка по пътя към добрата работа

 

щастлив работник

Как да намерим добра работа?

 

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да настроите мозъка си на тази вълна. Ако вие честно си отговорите на тези въпроси, ще започнете да мислите в правилното направление - и това вече е първата и една от главните стъпки към постигане на резултат. Вие не просто ще искате да намерите работа, а ще сте готови да търсите "добрата" работа.

 

Вземете чист лист хартия и помислете над всеки един от съветите, и запишете своите мисли. В този блог ще намерите практически съвети, които ще ви помогнат да постигнете целта си.

И така:

1. От най ранно детство ни се натрапват различни стереотипи - родители, по-късно преподаватели, приятели. И ни се налагат правила, към които всички се придържат, защото така трябва да бъде, защото всички правят така. Помнете, че само вие знаете какво в действителност ви е нужно.

Първа крачка към щастието2. Някои хора прекалено много говорят за резултата, но забравят, че резултата е  различен за всеки от нас! Не слушайте останалите! Как вие оценявате резултата?

3. Повечето от хората визират отрасъл, после избират компания, и чак след това избират работата. Това е абсолютно неверен подход. Изменете алгоритъма!

4. Не трябва да се превръщате в стока, която работодателят е получил на пазара на труда. Станете купувач! Търсете за себе си възможност и я "купете"!

5. Не трябва да се отчайвате и да изпадате в депресия, за това, че не са ви предложили работата, която така или иначе не сте искали много.

6. Не сте наясно? Имате съмнения? Догатките и предположенията, са лоши съветници. Кое, конкретно, ви притеснява относно потенциалната работа? Не се стеснявайте да задавате въпроси, за да изясните съмненията си. По-смело!

7. Уверенността е залог за успех! Шансове за успех по време на събеседване, има повече кандидат, който точно знае защо е тук и какво иска. Именно той ще впечатли човекът, който провежда събеседването. Бъдете уверени! И помнете за целта си!

8. Никога не се тревожете дали ще се справите със своите задължения, ако работата ви харесва! Ако не, резултът никога няма да бъде положителен. Ако работата не ви харесва - тръгнете си!

Първа крачка към щастието9. Кое може да бъде по-важно от вашите знания и умения? Трудолюбието и желанието за работа - правете всичко с ентусиазъм!

10. Спомнете си какво най-много обичате да правите и си намерете работа в тази сфера. Не в това, в което сте най-силни, а това, което повече обичате да правите! Това е много по-важно! Да се занимавате с нещо, което не ви харесва и то по 8 часа на ден - е глупаво и мъчително!

11. Помнете за крайната си цел! Добра работа, кариера, пари - това не трябва да е целта. Това са само инструменти, макар и много важни, които сами по себе си не представляват никаква ценност. Определете главната си цел!

Регистрирайте се за получаване на статиите от Проект: "Как да си намерим работа" по е-мейл


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.