Проект: Как да си намерим работа

Неотразимо обаяние – как да го постигнем?

Неотразимо обаяниеЗащо на някои хора се отдава много лесно и непринудено да ви "омаят" и привлекат на своя страна? Дали зад обаянието на харизматичните личности се крие нещо специално или просто те са талантливи актьори?

Вие влизате в някаква стая, и атмосферата там изцяло се променя: нелокото общуване или дори мълчание изведнъж се променя, разговорите стават непринудени и приятни. В какво се крие силата на такова неотразимо обаяние?

Позитивното обаяние не е възможно да се създаде изкуствено или да се отработи механически. Но е възможно да се излезе извън рамките на някои личностни самоограничения, да се разрушат вътрешни блокировки, които намаляват позитивното ви влияние на околните.

Всеки от нас е попадал в ситуации подобни на тези описани по-долу.

На работното ви място назначават нова колежка - истинска красавица. Когато я виждате набързо първия път, тя ви се е сторила наистина нещо специално. Но след няколко седмици, вече не си спомняте за възторга от първата ви среща. Какво се е случило?

Тя, бесусловно е симпатична, бързо се ориентира в новата работа и не страни от колегите си, но въпреки това изглежда доста "безцветно". На срещи или преговори винаги създава впечатление, че не е "в час", когато и задават въпроси, обикновено мънка или заеква. Всичко е много просто - на нея просто и липсва обаяние!

louis-de-funesСъщо така са ви известни и противоположни примери: понякога човек, който е създал не много добро първо впечатление, се оказва много по-интересен след като го опознаете. Или случаи, в които човек просто влиза в стаята, и покорява всички с първите казани думи. Закръгленото коремче и големият нос не му позволяват да претендира за призово място в конкурсите за красота, но обаянието му е толкова силно и неотразимо, че външността му, въпреки очакванията, се възприема като симпатична и дори интересна.

За да обобщим, обаятелният човек:

- струва ни се, че заслужава доверие;

- изглежда симпатичен и независим;

- предизвиква интерса на околните към себе си;

- околните го приемат позитивно и дори предизвиква възторг у тях;

- лесно завързва контакти;

Charismatic-person- мотивира околните;

- лесно убеждава околните в своята гледна точка и ги привлича на своя страна.

В следващите статии ще продължим да говорим за "обаянието" и "харизмата", които са гаранция за успех в личния и професионалния живот.

 

 

Ако не искате да пропуснете статии от блога, регистрирайте се за получаването им по е-мейл ТУК


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.