Проект: Как да си намерим работа

Седемте индикатора на късмета

сетивностКонтрол

Контролът е свързан с избора и гъвкавостта на нашите реакции при различните събития и при всяка възникнала ситуация, колкото и сложна да е тя. Това е осъзнаване на факта, че макар да не контролираме събитията, ние носим цялата отговорност за резултатите.

Резултатите? Колкото по-малко виним безсърдечната съдба, толкова по-често ще ни се явява късметът.

Постоянство

Постоянството, упоритостта и последователността са ни съюзници, независимо дали събитията са в наша полза или не. Те ни помагат да довеждаме докрай нещата, с които сме се захванали.

Резултатите? Постигаме цели, които всички са смятали за невъзможни.

Умение да рискуваме

Умението да рискуваме се ражда от увереността, която ни позволява да заложим върху рискуваното начинание, вместо да предпочетем по-безопасния вариант. То означава да бъдем с отворено съзнание и да сме готови да изследваме и ексериментираме нови начини на мислене и на действие.

Резултатите? Повече щастливи възможности

Сетивност

Това е умението да използваме всичките си сетива и усещания, за да увеличим осъзнаването на щастливите възможности. То включва нашата емоционална интелигентност, интуицията ни и разпознава реалната стойност на съвпаденията.

Резултатите? Увереността да разчитаме на вътрешния си глас.

Умения за общуванеУмения за общуване

Това е талантът да се сближаваме с лекота с другите при най-различни обстоятелства. Включва непринуденото започване на разговор с непознати, инициативност при поддържане на отношенията с хората, които познаваме и изобщо правене и на невъзможното, стига да ни дава възможност за общуване в професионална или светска мрежа с цел размяна на информация, контакти и опит.

Резултатите? Повече щастливи съвпадения

Как възприемаме света

Това умение е свързано с начина, по който гледаме на живота, на събитията, на себе си и на другите. Какви са очакванията ни? Винаги ли виждаме (или поне търсим) положителната страна на отрицателните събития и хора? Умеем ли дасе отърсваме от дребните тревоги и притеснения? Ако правим всичко това, значи наистина можем да възприемаме правилно света и живота!

Резултатите? Лошият късмет се превръща в добър.

Самопознаване

Трябва да се познаваме достатъчно добре, за да знаем кое е добро за нас и кое може да се обърне срещу нас. То включва умението да използваме онези аспекти от нашата личност, които по естествен начин щ ни поддържат в пътя към щастието.

Резултатите? Ще впрегнем целия си потенциал от умения за постигане на късмет.

Ако не искате да пропуснете статии от блога, регистрирайте се за получаването им по е-мейл


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.