Проект: Как да си намерим работа

Аз съм късметлия!?

КъсметКакво е късметът?

Някои хора смятат, че няма такова нещо като "късмет". И може би са прави.

Късметът е позитивна психическа нагласа към хубавите неща, които могат да ни се случат; вярата, че светът е пълен с неизследван потенциал и ако всеки един почерпи от този потенциал на индивидуално ниво, "пърхането с криле ще се превърне в широк размах, водещ до голям успех".

Оптимистите, към които се числя и аз, се смятаме за хора с късмет и в бизнеса, и в личния живот. Заниманията ни са различни и в личен, и в професионален план, но споделяме оптимистичния си възглед за живота, който превръщаме в жива реалност. 

Повечето от нас направиха неща, които никога не сме си представяли, че ще можем да осъществим. Защо късметът проработи за нас, когато невинаги съпътства другите.

В работата си вземаме интервюта, оценяваме, обучаваме, подготвяме и се срещаме с хиляди хора. Фокусираме се върху изграздането на доходен и устойчив бизнес, който има за цел да помага на всеки да достигне своя потенциал. Късметлиите успяват, а тези, които успяват, са късметлии

Когато казваме "успех", не говорим задължително за финансов успех. Парите са само част от отговора за повечето хора, също както могат да бъдат всичко или нищо за малцинството хора. Всички ще бъдем много по-доволни, ако този "късмет" повлияе на връзката ни, работата, всекидневния живот, а също и на взаимоотношенията ни с другите.

Какво е успехът?

Успехът може да бъде различен за различните хора. Ако целите ви са финансови, тогава той може да варира от това да притежавате милиони в лева или евро, до ситуация, в която едва свързвате двата края.

Ако целите ви не са от финансово естество, тогава успехът ще е най-вероятно мири и хармония в живота, постигане на баланс в личен план или в работата, добри взаимоотношения в семейството, достигане на определини спортни резултати, преодоляване на лични страхове и пречки или просто удовлетворение от това, че живеете по начина, който ви харесва.

Късмет и успех

Как го правят "късметлиите"? Какво правят, за да постигнат успех? Наистина има много вдъхновяващи личности, които с удоволствие споделят как са постигнали завидния успех, до който всички бихме искали да се доберем. Вярвам, че са модели за подражание, които на пръв поглед са имали големия късмет, отминал повечето хора.

Дали най-успелите са били големи късметлии или просто имат изключителни качества можем само да гадаем. Какво ли би се получило ако се научим да им подражаваме в някои от нещата, които правят инстинктивно, с цел да "привлечем" същото количество късмет в живота си?

В някои от следващите статии ще споделяме "успешните истории на хората с късмет", надявайки се техният модел на поведение да осигури и на вас пряк път към късмета и успеха.

За да не пропускате статии от блога, попълнете регистрационната форма и получавайте новите статии на своя е-мейл.

 


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.