Проект: Как да си намерим работа

Стив Джобс (1955 – 2011)

Steve-Jobs

Осъзнаването, че ще умрем може да ни направи безсмъртни – поредното доказателство е Стив Джобс. Той със сигурност ще остане в умовете и сърцата на милиони хора по света.

Хората се шегуват, че има само две неизбежни неща в живота - смъртта и данъцита. Но реално има само две сигурни неща в живота ни. Едното е, че сме се родили (което е неоспорим факт), а другото – че рано или късно ще умрем. Върху тези събития нашият контрол е силно ограничен, но какво ще се случва в периода между тях зависи от нашия избор. В този малък откъс от време,  бихме могли да направим толкова много или почти нищо... Всичко зависи от самите нас. 

За съжаление много от нас го забравят, и само докосването до "смъртта" по един или друг начин, ни кара да се замислим за важните неща в живота си.

Ето какво споделя Стив Джбс "за живота":

"Съзнанието, че скоро ще умра, беше най-важното, с което съм се сблъсквал, помогнало ми да взема важни решения в живота ми. Тъй като почти всичко - всички външни очаквания, гордостта, страхът от провал или излагация - тези неща просто отпадат пред лицето на смъртта, оставяйки само това, което наистина е важно.
Осъзнаването, че ще умреш, е най-добрият известен ми начин да избегнеш клопката на мисленето, че имаш какво да губиш. Ти вече си гол. Няма причини да не следваш сърцето си."

Реч пред випускниците на Станфорд, 2005

 

Регистрирайте се за получаване на статии от Проект: "Как да си намерим работа" по е-мейла


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.