Проект: Как да си намерим работа

Работата в нашия живот

 

работа, която не харесватеДнес много хора прекарват по-голяма част от своя живот на работа. Само си помислете!!! Денонощието има 24 часа. Осем от тях, пет дни в седмицата (ако не и повече) човек прекарва на работното си място. Не се радва на живота, не прекарва време със семейството или приятелите си, не се самоусъвършенства, а работи. И при това не работи за себе си. Може би именно затовa и корена на думата "работа" е РАБ (роб).

Много хора не харесват работата си, много просто я ненавиждат, но въпреки това продължават да работят.

Ден след ден, едно и също. И в повечето случаи дори си намират оправдание за това - "Трябва да работя! Трябва да издържам семейството си?!?!" или "Трябва да плащам сметките", или "Имам да изплащам заем..."

Звучи ли ви познато?

А опитвали ли сте да си намерите друга работа? Днес може да се намери работа за всеки вкус. Светът днес е свят на възможности! Вашите възможности!! Робството отдавна е отменено. Никой за нищо не може да ви принуждава.

Вие сте свободни да избирате къде да работите!

От тук от самосебе си се появява въпроса - ако днешният ден ни предлага толкова възможности, защо тогава такова огромно количество хора всяка сутрин стават, настройват се на негативна вълна и с голяма неохота отиват на работа, която ненавиждат.

Отговорите са няколко:

  1. Страх. Страх от неизвестното. Хората се страхуват от промените. Боят се от несигурността. И на болшинството така им е полесно да живеят.
  2. Незнание. Много хора просто не знаят от  къде да започнат. Не знаят как да търсят работа. Как правилно да си подготвят резюме. Може би защото отдавна не са го правили, а може би защото никога досега не са го правили.

Може да се намерят още множество отговори. Нo главния отговор се съдържа във въпроса - какво е работа?  Работата в живота на човека?

Работа – това са определени задължения на служителя/работника, които той изпълнява срещу определено заплащане.

За да се чувства човек действително щастлив, той има нужда от някаква самореализация. Има нужда да се чувства полезен. Има нужда да се чувства важен. Всичко това може да му даде работата. Но не и тази, която ненавиждаме. Нелюбимата работа мoже да повлияе дори на вашето психическо здраве като цяло. Само си помислете. Да работите на своето място без желание и ентусиазъм, още повече с неприязън - това си е постоянен стрес!

Затова е важно, при избора на работа, да се ръководим от това доколко тази работа ще ни хареса. Правилно избраната работа е много важна за нормалния живот на човека. В края на краищата, тя е важна и за вашето здраве!

Трябва да се занимавате с това, което наистина ви е по сърце. Само тогава тя ще ви доставя удоволствие!

Не е необходимо да се страхуваме от промените в живота си! Откажете се от нещо малко сега, за да получите много повече в бъдеще!

Главното е – не стойте на място!

ТЪРСЕТЕ и ще намерите работата на своите мечти!

 


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.