Проект: Как да си намерим работа

Вашето резюме е вашата реклама

Кога е първият ви контакт с работодателя?

Когато той се запознава с вашето резюме. От "запознанство" зависи и вашето по-нататъшно сътрудничество.

Вашето резюме е вашата реклама

Нека си представим, че вашето резюме е вашата реклама. С помощта на резюмето вие рекламирате свои качества и услуги, които можете да предложите. След като става въпрос за реклама, вашето резюме трябва да бъде кратко, ясно и по темата. И най-важното -  трябва да отгаваря на въпроса :  "Защо именно вас трябва да назначим на вакантното място?"

Вероятно сте обръщали внимание на това, колко продължава рекламата на големите компании. Не повече от една минута. А понякога и помалко. За толкова кратко време, тази реклама трябва да изпълни своята главна задача - да привлече клиентите към рекламирания пакет или услуга.

По същия принцип трябва да бъде съставено и вашето резюме. Едва ли работодателят има време да се задълбочава в четенето на вашето резюме повече от две-три минути.  А ако през тези няколко минути, нищо във вашето резюме не е в състояние да заинтересува работодателя, то ще бъде поставено в "базата данни" или дори изхвърлено в кофата за боклук. Работодателят има доста голям избор при подбора на подходящия кандидат.

При подготовката на вашето резюме помнете за това, че резюмето не е вашата биография, а вашата възможност да рекламирате себе си, своите умения и възможности.

Болшинството от хората търсещи работа си подготвят едно много общо резюме и после го разпращат до много компании, надявайки се че все някой ще позвъни. Но за съжаление в по-голямата част от случаите не получаваме очаквания резултат.

За вас е важно да разберете, че целта на изпращането на резюмето е да получите покана за събеседване точно в тази фирма, в която искате да постъпите на работа. И в такъв случай вие ще имате възможността да избирате.  Ше избирате вие, а няма да избират вас.

Само по себе си писането на добро и целенасочено резюме не е лесна работа и е необходимо да се научите да го правите добре. Но всичко това зависи само от вас и вашето упорство. Когато го направите, ще почувствате разликата, защото тя ще бъде очевидна.

Помнете - резюмето е вашата реклама!


Share and Enjoy

  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email
  • LinkedIn
  • Facebook

Оставете коментар

Примечание: Вашият коментар очаква проверка от администратора и не е необходимо да го изпращате отново.